Je kunt in individuele therapie gaan voor onderstaande klachten:

Overspannen en burnout
Ervaar je veel stress op je werk. Ben je oververmoeid en merk je dat je steeds over je eigen grenzen gaat? Of misschien heb je zelfs het gevoel dat er iets is “geknapt” en voel je dat je fysiek en emotioneel bent uitgeput.  Je voelt je onzeker in je werkzaamheden en ziet er tegenop om dit weer op te pakken.

Relatieproblemen
Je hebt vaak conficten in je relatie en ervaart vaak gevoelens van “niet begrepen” en “niet gezien” zijn. Soms heb je het gevoel “gevangen “ te zitten in je relatie. Dit kan zowel in een intieme relatie als in werkrelatie voorkomen.

Onverwerkt verleden
Soms kunnen er onverwerkte pijnlijke emoties uit de jeugd naar boven opkomen. Je kunt je onbegrepen voelen, niet gezien of gehoord voelen. Misschien heb je zelfs het gevoel dat je niet gewenst was. Deze gevoelens kunnen naar boven komen in relaties, zoals je partner, ouders of werkgever. Ook kan dit opeens opspelen tijdens de zwangerschap of na de geboorte van je kind.

Depressie en somberheid
Je voelt je somber, je hebt nergens zin in en kunt niet meer blij worden van de dingen die je vroeger leuk vond. Je hebt veel negatieve gedachten en hebt geen hoop in de toekomst. Je merkt dat je leuke activiteiten vermijdt en liever alleen bent. 

Angst en paniek
Je bent angstig voor bepaalde situaties en gedachten en de neiging om dit te vermijden. Soms heb je lichamelijke sensaties die je als vervelend ervaart, zoals trillen, zweten, blozen, hartkloppingen, gevoel van flauw vallen, etc.  Dit beperkt je in het dagelijks leven.

Woede-uitbarstingen
Je hebt last van heftige gevoelens van boosheid en woede die tijdens een conflict opeens opkomen en je overspoelen. Je merkt dat je geen controle hebt over deze gevoelens en achteraf begrijp je soms niet waarom je dit hebt gedaan. Je kunt gevoelens van spijt of je schaamte ervaren en wilt dit gedrag graag veranderen.

Vermijden
Ook kan het juist moeilijk zijn om boosheid te voelen en te uiten.  Je vindt het lastig om voor jezelf op te komen en gaat liever moeilijke situaties uit de weg. Hierdoor kun je met een onbestemd gevoel achterblijven. 

Bindingsangst en verlatingsangst
Je hebt moeite om relaties aan te gaan en durft je niet te binden. Misschien heb je angst om iemand dichtbij te laten komen. Ook kunnen er in een relatie juist gevoelens van angst overheersen. Angst dat de ander je afwijst of verlaat. Je voelt je onzeker, jaloers of je merkt dat je gaat “pleasen”. 

Lage zelfwaarde
Je hebt de neiging om jezelf te veroordelen bij alles wat je doet en kijkt vooral naar de dingen niet je niet goed hebt gedaan. Je hebt vaak het gevoel minder te zijn dan anderen en er niet bij te horen. Je voelt je een mislukkeling.

Trauma
Je kunt last hebben van herbelevingen, je bent prikkelbaar en slaapt slecht. Gedachten aan de gebeurtenis of bepaalde plekken vermijdt je liever. Dit kan om een recente gebeurtenis gaan of uit het verleden.

Rouw
Je hebt een heftige gebeurtenis meegemaakt, of een dierbare verloren. Je merkt dat je dit niet in je eentje kunt verwerken en je leven staat stil.