Mijn naam is Mirjam Tjon. Naast psycholoog ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Door deze combinatie heb ik vooral een praktische aanpak en kijk naar de mens als geheel. Mijn aanpak is daarom holistisch; lichaam, geest en brein zijn verbonden. Hierbij gebruik ik kennis vanuit de psychologie, biologie en neurobiologie.

Werkervaring
Voor het starten van de praktijk heb ik binnen verschillen klinische instelling gewerkt en ben ik inmiddels negen jaar werkzaam als psycholoog . Ik heb met persoonlijkheidsproblematiek en trauma’s gewerkt in grote GGZ instelling als in kleinere instellingen. De laatste jaren gaf ik individuele therapie in samenwerking met een psychiater, waar veel aandacht was voor de hechtingsrelatie. Hierin heb ik mij verder verdiept door het volgen van verschillende cursussen op dit gebied en geef ik  tevens relatietherapie. 

Achtergrond
Naast professionele kennis spelen mijn persoonlijke ervaringen en culturele achtergrond een grote rol in mijn werk als behandelaar.  Ik ben samenwonend en moeder van twee zonen. Mijn afkomst is half Nederlands en Chinees (Surinaams), geboren in Paramaribo en opgegroeid in Twente. Vanwege de verschillende culturen kan ik me snel aanpassen. Ook heb ik zelf te maken gehad met stressvolle, moeilijke en verdrietige periodes in mijn leven, waardoor ik me goed kan inleven in anderen. Tevens ben ik intuïtief, gepassioneerd en betrokken.

Wetenschap
Na mijn studies heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder focussen voor professionals, docent baby massage, infant mental health, mindfulness based cognitive therapy en  Basis EFT relatietherapiecursus. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied vanuit de psychologie, neurobiologie en biologie. Ik geloof dan ook niet in één benadering, maar in de integratie van verschillende behandelmethoden. 

 

  • tegenwoordig werk ik als niet praktiserend fysiotherapeut