Over Mirjam

Mijn naam is Mirjam Tjon. Naast psycholoog NIP en relatietherapeut, ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut*. Door deze combinatie heb ik vooral een praktische aanpak en kijk ik naar de mens als geheel. Ik werk daarom vanuit een holistische visie; lichaam, geest en brein zijn verbonden.

Werkervaring

Inmiddels werk ik 12 jaar als psycholoog en heb ik zowel in een grote GGZ instelling als in kleinere instellingen gewerkt. Daarbij zag ik een diversiteit aan klachten, waaronder angstklachten en trauma gerelateerde problematiek. Tevens trauma’s ontstaan in de kindertijd, waarbij er in de behandeling veel aandacht was voor de hechtingsrelatie.

Studies

Na mijn studies heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van de hechting en trauma, waaronder EMDR, Basis EFT relatietherapie training en EFT Verdiepingstraining tot Gevorderd Emotionally Focused Couple Therapeut.

Lees verder bij ‘Kwalificaties’. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied vanuit de psychologie, neurobiologie en biologie. Ik geloof dan ook niet in één benadering, maar in de integratie van verschillende behandelmethoden.

 Achtergrond

Naast professionele kennis spelen mijn persoonlijke ervaringen en culturele achtergrond een grote rol in mijn werk als behandelaar.  Ik ben samenwonend en moeder van twee zonen. Mijn afkomst is half Nederlands en Chinees (Surinaams), geboren in Paramaribo en opgegroeid in Twente. Vanwege de verschillende culturen kan ik me snel aanpassen. Ook heb ik zelf te maken gehad met stressvolle, moeilijke en verdrietige periodes in mijn leven, waardoor ik me goed kan inleven in anderen. Tevens ben ik intuïtief, gepassioneerd en betrokken.

  • tegenwoordig werk ik als niet praktiserend fysiotherapeut