Voor Wie

Je kunt in individuele therapie gaan voor onderstaande klachten:

Onverwerkt verleden

Je hebt een moeilijke en misschien zelfs wel een traumatische jeugd gehad. Je merkt dat je in huidige relaties last hebt van pijnlijke emoties die je niet goed hebt verwerkt. Je voelt je weer klein, afhankelijk en wil dit niet zijn. Misschien ben je heel angstig om de ander te verliezen of je vindt het juist moeilijk om mensen dichtbij te laten komen en verbreekt steeds de relatie.

Trauma

Je kunt last hebben van herbelevingen, je bent prikkelbaar en slaapt slecht. Gedachten aan de gebeurtenis of bepaalde plekken vermijd je liever. Dit kan om een recente gebeurtenis gaan of uit het verleden.

Angst en paniek

Je bent angstig voor bepaalde situaties en gedachten en de neiging om dit te vermijden. Soms heb je lichamelijke sensaties die je als vervelend ervaart, zoals trillen, zweten, blozen, hartkloppingen, gevoel van flauw vallen, etc.  Dit beperkt je in dagelijks leven.

Depressie en somberheid

Je voelt je somber, je hebt nergens zin in en kunt niet meer blij worden van de dingen die je vroeger leuk vond. Je hebt veel negatieve gedachten en hebt geen hoop in de toekomst. Je merkt dat je leuke activiteiten vermijdt en liever alleen bent.

Overspannen en burn-out

Je ervaart veel spanning en stress op je werk. Je bent oververmoeid en merkt je dat je steeds over je eigen grenzen gaat. Misschien heb je zelfs het gevoel dat er iets is “geknapt” en voelt je dat je fysiek en emotioneel uitgeput.  Daarnaast voel je onzeker in je werkzaamheden en ziet er tegenop om dit weer op te pakken.

Relatieproblemen

Je hebt vaak conflicten in je relatie en ervaart vaak gevoelens van “niet begrepen” en “niet gezien” zijn. Soms heb je het gevoel “gevangen“ te zijn in je relatie. Dit kan zowel in een intieme relatie als in werkrelatie voorkomen.

Bindingsangst en verlatingsangst

Je hebt moeite om relaties aan te gaan en durft je niet te binden. Misschien heb je angst om iemand dichtbij te laten komen. Ook kunnen er in een relatie juist gevoelens van angst overheersen. Angst dat de ander je afwijst of verlaat. Je voelt je onzeker, jaloers of je merkt dat je gaat “pleasen”.

Woede-uitbarstingen

Je hebt last van heftige gevoelens van boosheid en woede die tijdens een conflict opeens opkomen en je overspoelen. Je merkt dat je geen controle hebt over deze gevoelens en achteraf begrijp je soms niet waarom je dit hebt gedaan. Je kunt gevoelens van spijt of je schaamte ervaren en wilt dit gedrag graag veranderen.

Vermijden

Ook kan het juist moeilijk zijn om boosheid te voelen en te uiten.  Je vindt het lastig om voor jezelf op te komen en gaat liever moeilijke situaties uit de weg. Hierdoor kun je met een onbestemd gevoel achterblijven.

Lage zelfwaarde

Je hebt de neiging om jezelf te veroordelen bij alles wat je doet en kijkt vooral naar de dingen niet je niet goed hebt gedaan. Je hebt vaak het gevoel minder te zijn dan anderen en er niet bij te horen. Je voelt je een mislukkeling.

Rouw

Je hebt een heftige gebeurtenis meegemaakt, of een dierbare verloren. Je merkt dat je dit niet in je eentje kunt verwerken en je leven staat stil.