“De reden waarom ik hulp zocht van Mirjam was omdat ik het moeilijk vind mensen toe te laten in mijn leven. Dit werd een probleem omdat het me steeds meer ging beperken in het realiseren van mijn doelen. Al meteen in de intake merkte ik dat Mirjam een goede sfeer wist te creëren waardoor ik mijn levensverhaal goed kwijt kon. In vervolgsessies kon Mirjam een duidelijke lijn aanbrengen in mijn verhaal zonder overbodig lang stil te staan bij het verleden. Het besef dat ik een bepaalde manier van handelen had ontwikkeld door mijn ervaringen werd niet alleen duidelijk, het mocht er ook zijn. Dit heeft me geholpen om bewuster te worden van bepaalde sociale angsten en ze ook heel praktisch te kunnen herkennen in situaties die ik meemaak. Wat voor mij heel veel heeft betekend is de manier waarop Mirjam mij de koppeling tussen gedachten en gevoelens heeft geleerd door oefeningen samen maar ook alleen te doen. Mirjam merkte al snel op dat ik situaties goed kon beredeneren maar het lastiger vond deze te doorvoelen. Doordat ik nu meer technieken heb geleerd om bepaalde angsten mentaal uit te dagen en meer in contact sta met het onderliggende gevoel is het voor mij makkelijker om het contact aan te gaan met mensen. Soms ga ik uit mijn comfort zone en ga ik de uitdaging aan, en soms blijf ik er lekker in. Maar dan wel bewust en dat is een enorme vooruitgang”. 
Bas

” Mirjam voelde direct al bij de eerste kennismaking als een fijn en warm mens. Ze was heel rustig in haar benadering naar mij, waardoor ik gemakkelijk open kon zijn en me niet veroordeeld voelde. Door haar manier van communiceren en contact maken heb ik een aantal heel belangrijke nieuwe inzichten gekregen over mezelf en mijn situatie. Precies wat ik op dat moment nodig had. De combinatie focus op psyche enerzijds en lichaam anderzijds werkte voor mij ook heel verhelderend. Ik kan Mirjam van harte aanbevelen.”
Katja

“Ik heb Mirjam leren kennen als een zeer professionele therapeute. Waarom? Ze is een fijne gesprekspartner om een vertrouwensband mee op te bouwen. Ze kan goed de prioriteiten in de behandeling zien door eerst een goede diagnose van de situatie te maken. Ik kwam in haar praktijk binnen met een trauma als gevolg van een zwaar auto-ongeluk waarbij ik een familielid ben verloren. Maar daaronder lag nog een problematiek ontstaan in mijn jeugd. Door haar analyse en rapport werd me daar veel meer over duidelijk. In de behandeling zijn we eerst gestart met datgene wat op dat moment de meeste aandacht nodig had; de post traumatische stress van het trauma.  Door de actuele kennis van Mirjam over nieuwe therapievormen kreeg ik eerst de juiste traumatherapie. Daarna zijn we met de onderliggende problematiek aan de slag gegaan. In de gesprekken kon Mirjam goed laveren tussen inleven en medeleven, analyseren, spiegelen en realistisch zijn. En ondanks vaak serieuze onderwerpen die werden besproken heeft Mirjam ook gevoel voor humor. Ook dat is belangrijk.  Ze heeft ook kennis van de psychosomatische symptomen en mindfulness door haar achtergrond als fysiotherapeute. Daardoor kreeg ik een beter inzicht in wat emoties met het lichaam doen en die te accepteren. Want hoe vervelend wellicht ook, je gevoelens accepteren is een gedeelte van de heling. Vaak zijn we geneigd ervan weg te lopen.Als je met een probleem of gevoel vastloopt kan ik Mirjam zeker aanbevelen. Ik heb veel van haar geleerd, ben gegroeid en heb beter leren omgaan met het trauma.”
Jan Marc

“Ik vind Mirjam een heel leuk, enthousiast, warm en betrokken persoon, door wie ik me heel serieus genomen voelde. Haar aanpak was laagdrempelig en het voelde al snel vertrouwd om mijn problemen met Mirjam te bespreken. Daardoor kreeg ik niet meteen het gevoel alsof ik met een psycholoog in gesprek was, maar dat merkte ik wel degelijk aan de kennis van zaken. Mirjam vormde een goed beeld van wat voor mij prioriteit had op dat moment. Naast het verkrijgen van nieuwe inzichten, vond ik het heel prettig om tijdens de sessies terug te keren naar het ‘hier en nu’. Hierdoor kon ik mijn problemen beter relativeren.”
Joke