Een baby kan nog niet kan praten en huilen is het eerste communicatiemiddel en expressie van emotie. Hij geeft hiermee zijn behoefte aan, zoals dat hij honger of pijn heeft, zich onveilig voelt, zich niet zo lekker voelt, te veel of te weinig prikkels heeft, of behoefte heeft aan lichaamscontact en graag bij jou wil zijn. Huilen heeft een piek rond 6 maanden en neemt daarna weer af.

Temperament en ontwikkeling
Het temperament van je kindje speelt mee in de uiting van huilen. Tevens ontwikkelt het brein van een baby zich heel snel en daarmee ook de expressie van andere emoties, zoals blijdschap, boosheid en angst. De behoefte en uiting van huilen zal daarom ook steeds veranderen.

Huilbaby
Huilt jouw baby de hele dag en ben je doodmoe? Kunnen ze geen medische oorzaak vinden en ben je ten einde raad? Ervaar je veel stress en heb je weinig steun vanuit je omgeving? Misschien heb je het gevoel er helemaal alleen voor te staan en ben je steeds meer somber. Wacht niet te lang met hulp. Maak meteen een afspraak of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen controle over je emoties 
Merk je dat je snel geïrriteerd bent en soms geen controle hebt over je emoties en gedrag? Begrijp je niet waarom je soms zo kan reageren en heb je het gevoel dat je ‘jezelf kwijt raakt’? Word je hier onzeker van of heb je gevoelens van schaamte? Het kan dan fijn zijn om met iemand te praten die je begrijpt en helpt. 

Onverwerkte pijnlijke emoties uit de jeugd
Misschien was je niet eerder bewust van deze gevoelens en begrijp je niet waar ze vandaan komen. Het kan zijn dat er bij jou onverwerkte pijnlijke emoties uit je eigen jeugd opspelen. In therapie kan ik hier samen met jou naar kijken.