Bij wie

Mijn naam is Mirjam Tjon. Naast een universitaire graad in de psychologie, ben ik opgeleid tot fysiotherapeut en heb ik ruim 15 jaar werkervaring binnen het klinische veld. Vanwege mijn achtergrond in de fysiotherapie en psychologie kijk ik naar de mens als geheel. Mijn aanpak is daarom holistisch; lichaam, geest en brein zijn verbonden. Hierbij gebruik ik kennis vanuit de psychologie, biologie en neurobiologie.

Psycholoog &  fysiotherapeut *
Voor het starten van de praktijk heb ik binnen verschillen klinische instelling gewerkt en ben ik inmiddels acht jaar als psycholoog werkzaam. Tijdens mijn functie bij een grote GGZ instelling gaf ik leiding aan een groep cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en trauma’s. Tevens heb ik gewerkt als psycholoog en fysiotherapeut bij een kleinschalig bedrijf gericht op ziekteverzuim en werkhervatting. De laatste jaren was ik werkzaam als psycholoog in een particuliere praktijk van een psychiater en gaf ik individuele therapie.

Achtergrond
Naast professionele kennis spelen mijn persoonlijke ervaringen en culturele achtergrond een grote rol in mijn werk als behandelaar.  Ik ben samenwonend en moeder van een zoon. Mijn afkomst is half Nederlands en Chinees (Surinaams), geboren in Paramaribo en opgegroeid in Twente. Vanwege de verschillende culturen kan ik me snel aanpassen. Ook heb ik zelf te maken gehad met stressvolle, moeilijke en verdrietige periodes in mijn leven, waardoor ik me goed kan inleven in anderen. Tevens ben ik intuïtief, gepassioneerd en betrokken.

Wetenschap
Na mijn studies heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder focussen voor professionals, docent baby massage, infant mental health en mindfulness based cognitive therapy. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied vanuit de psychologie, neurobiologie en biologie. Ik geloof dan ook niet in één benadering, maar in de integratie van verschillende behandelmethoden. 

 Mirjam Tjon

  • tegenwoordig werk ik als niet praktiserend fysiotherapeut