Als ouder doe je er vaak alles aan om goed voor je kind te zorgen. Door niet te roken en te drinken tijdens je zwangerschap. Gezond eten te geven aan je kind. Maar vaak weten we nog weinig over de ontwikkeling van jonge het brein en de invloed die het heeft op de vorming van empathie, eigenwaarde, sociale vaardigheden, het beheersen van emoties en het omgaan met stress.

Wetenschappelijk onderzoek
De Wetenschap is nu op een punt dat ze goed kunnen zien  wat er in de hersenen gebeurt. Uit huidig wetenschappelijk onderzoek vanuit de neurobiologie en biologie blijkt dat in het laatste trimester van je zwangerschap en de eerste twee jaar de meeste hersengroei plaatsvindt.

synaps (4)

Use it or lose it
Hersenverbinden (synapsen) worden gevormd door de interactie met de omgeving en als ouder kun je hier een grote rol in spelen. Verbindingen die veel worden gemaakt versterken en verbinden die niet worden gebruikt, worden door het brein weg gesnoeid. Dit proces heet “pruning” en wordt ook wel “use it or lose it” genoemd. Echter het brein is plastisch, dus hersenverbindingen kunnen het hele leven worden gemaakt!

Behandeling
In de begeleiding zal ik op een simpele manier uitleg geven over de werking van het brein. Het brein verandert continu en daarmee ook het gedrag van je kindje. Door te zien hoe de hersenen werken, krijg je meer inzicht in het gedrag van je kind en van jezelf als ouder. Je zult steeds meer vertrouwen op je eigen intuïtie en plezier ervaren. Maak meteen een afspraak of kom langs voor een vrijblijvend gesprek.