EFT relatietherapie

Emotionally Focused Therapy

Je voelt misschien geen verbinding meer met je partner en je helemaal alleen staan. Terwijl je de ander juist zo nodig hebt, merk je dat je partner zich steeds meer terug trekt, waardoor je gevoel van alleen zijn sterker wordt.  Je voelt je misschien wel machteloos,  somber en hulpeloos. Op dat moment zijn jullie in een vicieuze cirkel beland en kun je elkaar niet meer bereiken. Deze vicieuze cirkel, ook wel “de dans” wordt steeds sterker.  Het kan dan fijn zijn dat er iemand mee kijkt en helpt om elkaar weer te vinden.

Ik geef  EFT relatietherapie aan koppels. EFT is een relatietherapievorm ontwikkeld door Sue Jonson. Het is de best onderzochte therapievorm en meest effectief.

In therapie worden de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in de relatie verheldert en omgezet in positieve interacties. Er wordt gebruik gemaakt van emoties in het hier en nu.  Emoties de we vaak als eerste zien zijn onder andere irritaties, boosheid, onbegrip. Deze emoties zijn bereikbaar en zie je bij jezelf en je partner. Ze zijn bedoeld om ons te beschermen, maar soms zorgen ze ervoor dat we de ander juist wegduwen en op afstand houden.

 

 

 


Stichting EFT Nederland